Monday 3 March 2014

Mentenanta- rulmenti yoyo (partea 1)


  • Cum se diferentiaza un yoyo de azi de cel de acum cateva secole?
  • De ce exista mai multe tipuri si care sunt calitatile unui yoyo folosit in competitii?
  • De ce sa folosim componente speciale?
  • Ce inseamna mentenanta in materie de yoyoing?
Iata cateva intrebari pe care mai devreme sau mai tarziu fiecare dintre voi si le pune, fie ca e vorba de yoyo playerii incepatori sau cei care isi propun sa ajunga la performante.

Pentru cei mai putin rabdatori am ales sa incep acest articol cu un videoclip - tutorial, cules de la cei din echipa YoyoJam.com:
Noua generatie de yoyo-uri si cele pe care le vedem in competitii, majoritatea celor cu care visam sa facem trick-uri au in alcatuirea lor componente de tip rulmenti - ball bearings.
Asa cum ne prezinta si Andre Boulay mai sus, acestia sunt amplasati intre cele doua cuve, fiind piesa pe care ruleaza tot timpul snurul.

De diferite marimi, mai simpli sau mai complexi, rulmentii au rolul de a reduce frictiunea. In momentul de spinning (rotire), rulment sta fix si mentine fix si snurul, doar cuvele yoyoului fiind cele care se rotesc.
Cu alte cuvinte, tu poti sa realizezi multiple trick-uri pe snur, cu "land"-inguri lungi sau poti sa te joci mai mult timp, fara ca snurul sa se rupa sau yoyo-ul sa se deterioreze in vreun fel. Prelungind durata de "viata" a yoyo-ul preferat si momentele de joaca, rulmenti sunt un must have daca iti doresti sa te numeri printre yoyo playerii noii generatii.

Care sunt si de unde poti sa iti cumperi? Acceseaza acuma sectiunea "Componente" a webshopului YoyoBox.ro - click aici.